Nieuwe contacten en kansen tijdens handelsmissie naar Saarland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben van 9 tot en met 12 oktober 2018 een werkbezoek aan de deelstaten Rijnland-Palts en Saarland gebracht. Onder leiding van minister voor Buitenlandse Handel Sigrid Kaag en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge nam een groep innovatieve Nederlandse bedrijven deel aan de handelsmissie. HalloZorg was ook van de partij!

Tijdens de vele werkbezoeken bleken de uitdagingen in de zorg in Duitsland meer overeenkomsten met de Nederlandse uitdagingen. Overeenkomsten bijvoorbeeld op het gebied van vergrijzing, te kort aan zorgprofessionals, en de behoefte van zorgbehoevenden om zelf grip te houden op het zorgproces. Daar waar Nederland echter een voorloper is in innovaties en eHealth, heeft Duitsland een inhaalslag te maken.

De reis heeft HalloZorg gesterkt in de ambitie om ook over de grens zorgvragers en zorgverleners te willen helpen. Contacten zijn gelegd met zorgpartijen, zorgverzekeraars en overheid. De komende periode wordt hard gewerkt om een eerste project in Duitsland van de grond te krijgen.

Op de foto: minister voor Buitenlandse handel Sigrid Kaag en missieleider Ineke Dezentjé Hamming zien HalloZorg als goed voorbeeld om de zorg thuis te verbeteren, en denken mee hoe de stap naar Duitsland het best kan worden gemaakt.

Meer informatie: Martijn Vastenburg.